• Gratis bezorging vanaf € 150,-
  • Achteraf betalen
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 150,-
  • Achteraf betalen
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis

ISDE-regeling

Wat is ISDE?

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)-regeling kunnen particulieren en zakelijke gebruikers een subsidie krijgen bij de aankoop van warmtepompen en zonneboilers. Hiermee stimuleert de rijksoverheid Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug.

Apparatenlijst 2022

Om te weten of uw verwarmingssysteem in aanmerking komt voor de ISDE-regeling heeft de overheid een apparatenlijst warmtepompen opgesteld. De meest recente versie van deze apparatenlijst kunt u ook altijd terugvinden op www.rvo.nl. Deze lijst wordt door de RVO op regelmatige basis aangevuld met nieuwe merken en types. Dit gebeurt na controle en goedkeuring van nieuw gemelde apparaten door de RVO. Hierin staat ook het indicatief subsidiebedrag per apparaat.

Subsidiebudget 2022

Het subsidiebudget ISDE voor zakelijke gebruikers en particulieren is door de overheid vastgesteld op € 100 miljoen in 2022.

Hoe werkt de ISDE?

Voor alle informatie en voorwaarden omtrent de ISDE-subsidieregeling en voor de Apparatenlijst 2022 en de subsidie-aanvragen verwijzen u graag naar www.rvo.nl/ISDE. De hoogte van de ISDE-subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp en de energieprestatie.